For Admission
The aim of FUNLEO Foundation is « the preservation of Colombia’s food traditions while highlighting sustainable practices and local production ». This assists Colombia’s black, indigenous and peasant communities, by helping them to develop and market their traditional crops and ingredients.
The FUNLEO motto is « Gastronomy for Development » and, as Leonor Espinosa explains: « We try to develop the local food, not just the cuisine: our attention is focused in resources, local products from these indigenous communities that have lost, shall we say, a place within Colombian agriculture ».
Her Restaurant « Leo Cocina y Cava » is ranked N°49 by the « Latin America’s 50 Best Restaurants ».
El objetivo de la Fundación FUNLEO es « preservar las tradiciones alimentarias de Colombia además de desarrollar as prácticas sostenibles y la producción local ». Asiste a las comunidades negras, indígenas y campesinas de Colombia, ayudándoles a desarrollar y comercializar sus insumos tradicionales.
El lema de FUNLEO es « Gastronomía para el Desarrollo » y, como explica Leonor Espinosa: « Tratamos de promover la comida local y no solamente la cocina: nuestra atención se centra en los recursos y en los ingredientes locales de estas comunidades indígenas que han perdido, por así decirlo, su lugar dentro de la agricultura colombiana « .
Su restaurante « Leo Cocina y Cava » figura en la posición N°49 de la lista « Latin America’s 50 Best Restaurants ».