For Admission
For Merijn Tol and Nadia Zerouali what matters most is the kitchen through the eyes of the women. The cuisine of the Middle East, south of Europe, and Maghreb countries are based on the women.
Its their stories, its their heritage, and they consider themselves as humble interpreters of their work.
But the bond between women in the kitchen is very interesting. They use this idea in the social projects they do abroad and in The Netherlands. They cook with women in Palestinian camps, or they train women in Lebanon with Tawlet Souk el Tayeb to develop catering skills. For those women, cooking their own food is often all that is left of their culture, so it makes them very proud.
They did the same when they cooked at a big detention centre for asylum seekers in the Netherlands, cooking their food with them and bringing back a bit of humanity.
Merijn Tol y Nadia Zerouali consideran la cocina a través de los ojos de la mujer. La cocina de Oriente Medio, el sur de Europa y del Magreb se basan en la mujer.
Son sus historias, su patrimonio y ellas se consideran como humildes intérpretes de su trabajo.
Pero el vinculo entre las mujeres en las cocinas es muy interesante. Utilizan esta idea en los proyectos sociales que desarrollan en el extranjero y en los Paises Bajos. Cocinan con mujeres en los campos de refugiados palestinos o enseñan a las mujeres del Tawlet Souk el Tayeb (Libano) a confeccionar caterings. Para muchas mujeres, cocinar su recetario es el ultimo rastro que les queda de su cultura, lo que les da un gran orgullo.
Han llevado acabo igualmente proyectos en penitenciarios en los Paises Bajos. Cocinar en estos lugares es llevar un poco de humanidad.